Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 27/05/13
zmieniono dnia: 17/10/14
Składniki
- 200 g oleju
- 280 g cukru
- 310 g mąki tortowej
- 2 czubate łyżeczki cynamonu
- 1 opakowania cukru waniliowego domowej roboty
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 5 jaj
- 5 dużych jabłek
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Blachę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką.Jabłka obieramy i kroimy "byle jak" na drobniejsze kawałki i wysypujemy na blachę i posypujemy cynamonem.Pozostałe składniki w podanej kolejności wkładamy do "Blokada naczynia miksującego" 2 min/obr. 4. Ciasto wylewamy na jabłka.Wstawiamy do zimnego piekarnika na 1 godzinę, temp. 150 - 160 stopni.Po upieczeniu gorący jabłecznik wyjmujemy, można posypać cukrem pudrem.Uwielbiam gorący z gałką lodów.
ciasta
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ciasto wychodzi dość gęste, miałam obawy, że wypiek się nie uda. Wyszedł ZNAKOMICIE Uwielbiam proste i szybkie do wykonania ciasta
Wyszło gęste ciasto ale właśnie takie nałożyłam na jabłka bo wcześniej nie przeczytałam komentarzy o dodaniu jajek/oleju żeby je rozrzedzić i wyszło MEGA pyszne. Przepis godny polecenia dla fanów jabłecznika i szybkich ciast domowych. Będę robić często
bardzo szybkie, proste ciasto i oczywiście smaczne
No cóż, gołąbkom bez zawijania też czegoś brakuje. Każdy ma swoje upodobania
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Ciasto może i wychodzi ale daleko mu do jabłecznika.. trochę się dziwię że jest tak dużo pozytywnych komentarzy. Myśląc jednak o jabłeczniku mam zupełnie inne ciasto na myśli. Nie twierdzę że jest niedobre ale wg mnie czegoś w nim brakuje.
Pamiętajcie, że ciasto powinno być gęste, bo jak widać na zdjęciu, ta "gęstość" powoduje, że ciasto wpływa pod owoce i wypycha je na wierzch. Jak ciasto będzie za rzadkie to owoce zostaną na spodzie.
Pozdr. Ala Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich
Robiłam pierwszy raz szybko i smacznie dziekuje
Jabłecznik jest pyszny i szybki. Dziś spróbuje z mąķą kokosową
Ale mam ochotę na ten jabłecznik. Musze go wyprobowac koniecznie w najbliższym czasie -
Pyszny Polecam każdemu!
Are you sure to delete this comment ?