thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

  • 200 g oleju
  • 280 g cukru
  • 310 g mąki tortowej
  • 2 czubate łyżeczki cynamonu
  • 1 opakowania cukru waniliowego domowej roboty
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szczypty soli
  • 5 jaj
  • 5 dużych jabłek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. ciasta
  3.  

     

     

    Blachę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy tartą bułką.Jabłka obieramy i kroimy "byle jak" na drobniejsze kawałki i wysypujemy na blachę i posypujemy cynamonem.Pozostałe składniki w podanej kolejności wkładamy do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 2 min/obr. 4. Ciasto wylewamy na jabłka.Wstawiamy do zimnego piekarnika na 1 godzinę, temp. 150 - 160 stopni.Po upieczeniu gorący jabłecznik wyjmujemy, można posypać cukrem pudrem.Uwielbiam gorący z gałką lodów.

     

     

     

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

"Wychodzący" jabłecznik

Wydrukuj:

Komentarze