thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
100 g
Poziom
Łatwy
  • TM 6
  • TM 5
  • TM 31
opublikowany: 12/15/20
zmieniono dnia: 12/17/20

Składniki

Malinowy sernik na zimno

  • 100 g cukru
  • 200 g herbatników
  • 200 g nutelli
  • 60 g masła
  • 800 g twarogu
  • 3 opakowania galaretki malinowej
  • maliny, mogą być mrożone

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Zagotować wodę i odwarzyć:
    - w jednym 250 g, dodać jedną galaretkę,
    - w drugim 750 g, dodać 2 galaretki,
    wymieszać do rozpuszczenia, odstawić do ostygnięcia.

    2. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wsypać cukier, zmielić 15s/obr. 10; cukier puder odstawić do innego naczynia.

    3. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć herbatniki, rozdrobnić 10s/obr.6;
    dodać Nutellę, wymieszać 10s/obr.6; przełożyć do tortownicy (ja mam 28x18, myślę że tortownica o średnicy 26 bedzie ok), docisnąć do dna i wstawić do lodówki.

    4. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" włożyć masło, roztopić 3 min/50°C/obr.1. Pozostawić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" do ostudzenia na ok. 10 min.

    5. Dodać twaróg i przygotowany cukier puder, zmieszać 1min30s/obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką na dno Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego"

    6. Dodać ostudzoną galaretkę (250g), zmiksować 1min/obr.6; Przełożyć do tortownicy, wyrównać kopystką, odstawić do lodówki na ok. 30 min do stężenia.

    7. Na tężejącym serniku poukładać maliny, zalać galaretką (750g) i zostawić do całkowitego stężenia (najlepiej na noc).

Porady

Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, jest smaczny i szybki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Malinowy sernik na zimno

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY