thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 15min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
20 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

ciasto

  • 110 g Miekkiego masla
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 jaja
  • 1i1/2 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty proszku do peczenia
  • 1/4 szklanki kakao
  • mleko
  • 1 gorzka czekolada

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" odmierzyć cukier 15sek/obr8, dodac masło i ucierać 2min/obr4, dodać pokrojone w plastry banany i całe jaja 2min/obr5-6, dodać mąkę z proszkiem (mąkę pszenną lub pszenną krupczatkę) ustawić 4min/obr 5 po ok minucie dolac trochę mleka tak by ciasto nie było ani za gęste ani za rzadkie i dodac kakao(jak ktoś nie ma zwykłego kakao może byc słodkie) na koniec dodac czekoladę pokrojoną w kostkę i wymieszac 1min/obr2Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" ,przelać do wąskiej keksówki i piec w nagrzanym piekarniku na 200st około godzinę (ja sprawdzałam dodatkowo patyczkiem)

Porady

zamiast zwykłej mąki świetnie nadaje się mąka krupczatka, zamiast kakao gorzkiego można dać słodkie a na koniec dodac czekoladę taką jaką się lubi gorzką, mleczną lub białą.(ja dodałam gorzką z drobinkami soli bo taką miałam "pod ręką" i całą białą i wyszło pyszne) osobiście zrobiłam z 2 porcji i piekłam w podłużnej formie od babki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Chlebek bananowy

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy