thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
60 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni

Składniki

trufle

  • 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej
  • 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego (do smaku)
  • 1 łyżeczka soli (do smaku)
  • 1 łyżka octu winnego
  • 15 g oleju
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 200 g czerwonej fasoli suchej
  • 100 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Namoczyć fasolę na 10 godzin, następnie ugotować  -około 1 godz., odcedzić

  2. Zmielić orzechy 6s/obr.5, przełożyć do miseczki

  3. Zmielić czosnek 3s/obr.8, zgarnąć kopystką

  4. Dodać ugotowaną fasolę (jeszcze ciepłą) i zmielić 30s/obr.5-6 pomagając kopystką

  5. Dodać resztę składników i wymieszać w thermomixie ok.30s/obr.3-6 stopniowo zwiększając, pomagając kopystką

  6. Z gotowej masy uformować kuleczki o średnicy 1cm

Porady

Podajemy z bazylią i czarnymi oliwkami.

Kulki mogą mieć większą średnicę - maksymalnie wielkość orzecha włoskiego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

trufle z fasoli i orzechów włoskich

Wydrukuj:

Komentarze