thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

składniki

  • 200 gramy Gouda, w średnim wieku, w kawałkach
  • 15 gramy oleju i trochę więcej do smażenia
  • 200 gramy czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę (2cm)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć ser, rozdrobnić 8 s/obr. 7 i przełożyć. Opłucz miskę miksującą.
  2. Do naczynia miksującego włożyć olej, paprykę i cukinię, na pokrywę naczynia miksującego założyć osłonę przeciwbryzgową i obsmażyć .
  3. Dodać sól, pieprz, pieprz cayenne, zioła prowansalskie i mieszankę fasoli i kukurydzy, rozdrobnić 5 s/obr. Przecedź mieszaninę przez koszyczek.
  4. Mieszanką posmarować 3 tortille, równomiernie posypać startym serem i ułożyć pozostałe tortille. Rozgrzej olej na patelni na kuchence, smaż quesadille na małym ogniu i ostrożnie je obracaj, gdy tylko ser zacznie się topić. Pokrój quesadille na ćwiartki i podawaj na ciepło.
  5. Mieszanką posmarować 3 tortille, równomiernie posypać startym serem i ułożyć pozostałe tortille. Rozgrzej olej na patelni na kuchence, smaż quesadille na małym ogniu i ostrożnie je obracaj, gdy tylko ser zacznie się topić. Pokrój quesadille na ćwiartki i podawaj na ciepło.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Quesadillas ze smażonymi warzywami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?