![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/sgrth6vi-154c7-459820-f60be-p8k49elz/dc551c4d-156a-472b-91c5-1e95f8241691/main/twarozek-z-rzodkiewka-i-szczypiorkiem.png)
Składniki
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
- 2 łyżki szczypiorku, świeżego
- 115 g papryka czerwona świeża
- 1 szczypty pieprz czarny, mielony
- 30 g Rzodkiewki
- 1 szczypty soli
- 50 g twaróg półtłusty
- 105 g chleb pełnoziarnisty z żyta
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć przekrojoną na pół rzodkiewkę i paprykę, rozdrobnić 3 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać twaróg, pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, wymieszać 15 s/
"Obroty wsteczne" /obr.3
Podawać na pieczywie
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?