Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 01/12/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 50 g cebuli, - przekroić na połowę
- 2 jajka
- 20 g masła
- pieprz, sól
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- do naczynia miksującego włożyć cebulę i zmiksować czas 3s/ obr.5
- dodać masło czas 2 min/ temp. Varoma/ obr. 1-2
- następnie dodać jajka, piprz i sól do smaku czas 3,5 min/temp. Varoma/ obr.1-2
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Garnek przypalony, jajka sie nie sciely. Musialam nastawiac znow zeby doprowadzic do sciecia jajek. Smak sredni. Nie polecam!!!
Nie polecam, cebulka za twarda, jajka wogle się nie scięły. Thermomix cały przypalony od spodu. Stanowczo odradzam!!
Jajecznica jak jajecznica polecam jak skonczy się gaz nie ma butli.
Nie polecam.... lepiej już jajecznice usmażyć sobie samemu. Jajka nie chciały się ściąć i jajecznica wylądowała jednak na patelni. Już nie wspominając o czyszczeniu naczynia po tej jajecznicy. Do tej pory nie chce się domyć do końca .
Na obrazku tak pięknie wygląda, ale niestety, nawet z motylkiem tm przypalony, wzięłam 4 jajka, bo 2 to chyba tylko dziecko się naje, jajecznica się nie ścięła, przelałam na varome wyłożoną folią do pieczenia, po 15 min wreszcie wyszła jajecznica Nie polecam, może ktoś się znajdzie, kto ma dobry przepis.
Przygotowanie jajecznicy w thermomixie to już chyba przesada To najprostsza potrawa i jedyna skomplikowaną czynnością jestw niej krojenie cebuli i wymieszanie jajek.
Po przygotowanej tak jajecznicy jak w przepisie szorowania jest masa i czas zaoszczędzony na mieszaniu stracisz na szorowaniu :/
Trudno nazwać jajecznicą - nie polecam, jeśli komuś smakuję, to smacznego. Szorowania naczynia bardzo dużo, wbrew zaletą: szybko i mało zmywania.
Jajecznica w smaku dobra, jednak również przywarła mi do garnka Szorowanie nieuniknione
Podobno jajecznice można zrobic na liściu sałaty na koszyczku, ale nie wiem dokładnie jak, wypróbuje popytam i dam znac)
Do dziś nie moge porządnie wyszorowac garnka po tej jajecznicy,w dodatku część jajek była nadal surowa...nie polecam,gra nie warta świeczki,lepiej usmażyć na patelni...