thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
1 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 11/05/22

Składniki

  • 50 g parmezanu, pokrojonego na kawałki
  • 200 g selera naciowego
  • 250 g marchewki
  • 100 g cebuli
  • 100 g pomidorów
  • 150 g cukinii
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g grzybów, świeżych, lub świeżych pieczarek
  • 1 liść laurowy, suszony
  • 6 gałązek mieszanych ziół, świeżych, (bazylia, szałwia, rozmaryn), tylko liście
  • 4 gałązki pietruszki, świeżej
  • 120 g soli morskiej, gruboziarnistej
  • 30 g białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz
  • Naczynie termiczne
    Naczynie termiczne kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć parmezan, rozdrobnić 10 s/obr. 10, przełożyć do innego naczynia.
    2. Pociąć wszystkie warzywa na kawałki, włożyć je razem z ziołami do naczynia miksującego, rozdrobnić 10 s/obr. 7.
    3. Dodać sól, białe wino, oliwę z oliwek, gotować 40 min/Varoma/obr. 2, na pokrywę naczynia miksującego zamiast miarki postawić koszyczek.
    4. Zdjąć koszyczek, dodać parmezan, założyć miarkę, zmiksować 1 min/obr. 10. Przełożyć do szczelnie zamkniętego słoika, pozostawić do ostygnięcia.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Bulion warzywny

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: