Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
375
g
Poziom
Łatwy
Składniki
- 100 g marchwi
- 60 g pietruszki
- 80 g ziemniaków
- 80 g jabłek
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 250 g wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Umyte i pokrojone na kawałki warzywa i jabłko zmiksować - 20s/obr. 4
2. Zmiksowane składniki przesypać do przystawki Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę. Gotować na parze - 20-25min/Varoma/obr.2
3. Przelać pozostałą po gotowaniu wodę do osobnego kubka. Odmierzyć do naczynia miksującego 50g wody. Dodać ugotowane składniki, oliwę, zmiksować - 15s/obr. 7. Powstałą zupkę przełożyć do słoiczków
Porady
1. Można wydłużyć czas gotowania jarzyn, gdyby okazały się twarde.
2. W punkcie trzecim można zwiększyć ilość wody. Zupka będzie rzadsza.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze