thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
5 słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
  • TM 31
przez meggy_f
opublikowany: 09/17/15
zmieniono dnia: 09/17/15

Składniki

jabłka

  • 1000 g jabłka obranego ze skórki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Obrane jabłka (dowolna ilość), bez nasion rozdrabniamy ok. 5 sekund, obroty 6. Do słoika na dno wlewamy troszkę wody (1-2 łyżki) i wkładamy mus. Zakręcamy.

  2. Litrowe słoje pasteryzujemy ok. 20-25 minut od momentu zagotowania. Można zrobić w mniejszych słoiczkach, dla dzieci, wtedy pasteryzujemy krócej, ok. 15 minut. Duże słoje sa idealne w zimie na szarlotkę, lub do ryżu z jabłkami.

Porady

Więcej przepisów na moim blogu, zapraszam! //poradnikmagdy.blogspot.com/

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Mus z jabłek, na zimę

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?