- TM 31
Składniki
jabłka
- 1000 g jabłka obranego ze skórki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Obrane jabłka (dowolna ilość), bez nasion rozdrabniamy ok. 5 sekund, obroty 6. Do słoika na dno wlewamy troszkę wody (1-2 łyżki) i wkładamy mus. Zakręcamy.
Litrowe słoje pasteryzujemy ok. 20-25 minut od momentu zagotowania. Można zrobić w mniejszych słoiczkach, dla dzieci, wtedy pasteryzujemy krócej, ok. 15 minut. Duże słoje sa idealne w zimie na szarlotkę, lub do ryżu z jabłkami.
Porady
Więcej przepisów na moim blogu, zapraszam! //poradnikmagdy.blogspot.com/
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super
Spokojnie pół roku miałam w piwnicy, jabłka są zapasteryzowane więc jak pokrywki są szczelne to nic się nie zepsuje. Tak samo jak musy dla dzieci np.z Gerbera, też są bez cukru.
Hej, ja tez juz robilam, tylko zastanawiam sie jak dlugo taki muss moze postac bo jest bez dodatku cukru, a moja mama mowi ze powinien byc cukier bo inaczej szybko sie zepsuja.
Jakie ty masz doseiadczenia juz, robisz tak czesto?
pyszne
Pyszne i szybkie !
Mańka - najpiękniejsza z całej wsi
Are you sure to delete this comment ?