thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 06/09/12
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

pastę

  • ¼ - ½ korzenia selera ( 100-150g )
  • ok.6-8 cm pora (pokroić na 3 części)
  • 1łyżka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta suszonego rozmarynu lub łyżeczka świeżego-posiekanego
  • szczypta soli i cukru
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • 250-300g piersi z indyka lub kurczaka- pokroić w kawałki
  • ew. szczypta gałki muszkatołowej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    pasty
    • 1. Do naczynia wlać 300 g. wody; pierś z kurczaka (lub indyka), selera i pora położyć na dolnej części Varoma; gotować 20-25minut/ temp.Varoma/ obr.1

    • 2. Do pustego naczynia włożyć ugotowane mięso i warzywa oraz resztę składników; zmiksować 30s. /obr. 7-8 (jeśli trzeba, pomóc kopystką)

     

Porady

Pasta jest smaczna i zdrowa, dobrze się rozsmarowuje.

Może być dla dzieci z alergią pokarmową od 10 miesiąca życia.

Wykonanie można zacząć od posiekania pietruszki i rozmarynu w suchym naczyniu.

Dla niemowląt proponuję niewielką ilość rozmarynu tmrc_emoticons.) 

 

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Drobiowa pasta do chleba

Wydrukuj:

Komentarze