thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 250 g wody
  • 2 czubate łyżki oleju, najtanszy
  • 5 g kwasek cytrynowy w proszku
  • 100 g soli
  • 200 g maki przennej typ 405

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać wode i olej i ustawić na 100/3 min./obr.3. Następnie dodać kwasek cytrynowy, sól i mąkę i wymieszać ok.15sek/obr,4

    Ciasto wyjać z naczynia i podzielić na kulki jakiej chcemy wielkości i do każdej dodać barwnik jaki chcemy, mogą to być spożywcze albo moim zdaniem lepsze(bo ladnie pachna) te co mamy w domu np.kakao, kurkuma, barszcz czerwony z torebki itp.

    Gdy dodamy barwnik kazda kulke wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i ponownie wymieszać na 15sek/obr.4.Najlepiej zacząć od najjaśniejszego barwnika żeby nie trzeba było za każdym razem myć Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" .

    Świetna zabawa dla dzieci i dorosłych

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciastolina, modelina super plastyczna i nie uczula !!!

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?