thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Jagodowy farsz

  • 200 g jagody
  • 1 garść liści mięty
  • 1 cukier waniliowy
  • 200 g sera twarogowego

Ciasto pierogowe

  • 300 g mąki pszennej razowej
  • 300 g mąki pszennej białej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 jajko kurze
  • 270 g letniej wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto na pierogi przygotować w garnku mieszając składniki 1min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" , następnie wyrzucić na blat, rozwałkować uzywając mąki pełnoziarnistej i wykrawać szklanką kółka.

    Farsz - najpierwsz wrzucamy liście mięty i rozdrabniamy 15sek/10; potem dorzucamy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy 5sek/5. Gotowy farsz nakłądamy łyżeczką i lepimy pierogi. Jeśli farsz jest mało gęsty (czasem jagody puszczają duż soku) wowczas dokładamy trochę twarogu.

    Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, około 4 minut od wypłynięcia.,

    Podajemy polane jogurtem naturalnym, posypane cukrem trzcinowym i udekorowane listkami mięty.

    Smak dzieciństwa, smak wakacji i smak raju tmrc_emoticons.) Polecam! Smacznego!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pierogi jagodowe z miętową nutką

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 11, 2013 at 21:11

    Mieta w ogròdku jest, ale jagòd pod dostatkiem, Elu ????? Nie ma tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  Czekam, az przyjedzie kolezanka, chyba 26- go, to moze mi przywiezie tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.( tmrc_emoticons.(  Podeslij troche Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • sierpnia 1, 2013 at 18:04

    Jagód pod dostatkiem, mięta w ogródku  tmrc_emoticons.)  Koniecznie trzeba wypróbować tego połączenia  tmrc_emoticons.D  Już czuję ten smak i zapach  tmrc_emoticons.)  Dzięki za pomysł 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

  • sierpnia 1, 2013 at 16:29

    Do wypròbowania tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • lipca 19, 2012 at 12:10
    5.0

    No nie powiem .... pachnie smakowicie tmrc_emoticons.;-) tmrc_emoticons.D

Are you sure to delete this comment ?