Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 200 g sera białego
  • pół łyżeczki soli
  • 150 g mąki przennej
  • 110 g mąki ziemniaczanej
  • 300 g kaszy jaglanej ugotowanej, ok 2/3 szklanki suchej kaszy

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną oraz ser biały umieszczamy w naczyniuBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" i mieszamy 30s/obr.6

  2. Następnie dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i ponownie mieszamy czas 30s/ obr. 5

  3. Zagotowujemy wodę. Ciasto wykładamy na stolnicę , podsypujemy mąką i formujemy wałki z których wycinamy kluski.

  4. Kluski wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch.

    Podajemy polane masłem z bułką tartą.

Porady

Czas mieszania wszystkich składników zwiększyłam o 20s/obr.8.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kluski Jaglane

Wydrukuj:

Komentarze

  • października 14, 2016 at 13:25
    5.0

    Suuuuuper! Kluseczki udały się wysmienicie! Musiałam jednak kilka minut od wypłynięcia je pogotować, bo były lekko twardawe. Taki sam przepis znalazłam na thermoprzepisy.pl

    Polecam!

Are you sure to delete this comment ?