- TM 31
Składniki
- 200 g sera białego
- pół łyżeczki soli
- 150 g mąki przennej
- 110 g mąki ziemniaczanej
- 300 g kaszy jaglanej ugotowanej, ok 2/3 szklanki suchej kaszy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kaszę jaglaną oraz ser biały umieszczamy w naczyniu"Blokada naczynia miksującego" i mieszamy 30s/obr.6
Następnie dodajemy sól, mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i ponownie mieszamy czas 30s/ obr. 5
Zagotowujemy wodę. Ciasto wykładamy na stolnicę , podsypujemy mąką i formujemy wałki z których wycinamy kluski.
Kluski wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do momentu wypłynięcia klusek na wierzch.
Podajemy polane masłem z bułką tartą.
Porady
Czas mieszania wszystkich składników zwiększyłam o 20s/obr.8.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Suuuuuper! Kluseczki udały się wysmienicie! Musiałam jednak kilka minut od wypłynięcia je pogotować, bo były lekko twardawe. Taki sam przepis znalazłam na thermoprzepisy.pl
Polecam!
Are you sure to delete this comment ?