Czas przygotowania
8min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 03/06/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 1,5 kg papryki czerwonej
- 150 g papryki, pepperoni (nie bardzo ostrej, chyba że ktoś lubi)
- pół szklanki oleju
- pół szklanki octu spirytusowego
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 3 kulki ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 łyżka soli
- 250 g cukru
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. zmiksować czosnek 10 sek obr 5,
2. dodać paprykę czerwoną oraz pepperoni, zmiksować - 5 sek obr 4-5,
3. dodać pozostałe składniki gotować 12 minut obr 2-3
4. przełozyć do słoiczków zakręcić odstawić do góry dnem do wystygnięcia
Doskonałe do mięs i kiełbasek z grilla, hot dogów.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Polecam dodac łyżeczkę tej pasty do zupy warzywnej
Dodałam do wypróbowania Pozdrawiam
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Robię już chyba 3 rok - jesienią i mam na całą zimę / wiosnę. Jak nie mam świeżej ostrej papryki daję chili w płatkach. Można też mniej octu. Świetna jest jako baza do leczo lub sosów do makaronu jak akurat papryki nie ma w lodówce. Czasem zastępuje też podkładowy sos na pizzę. Polecam!
MUSI BYC SUPER! DODAJE DO ULUBIONYCH I NAPEWNO W SEZONIE PAPRYKOWYM WYPRòJE.