Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 25/11/12
zmieniono dnia: 25/11/12

Składniki

  • 250 g Migdałów
  • 250 g cukru
  • 30 g wody różanej, (lub likieru Amaretto, brązowego rumu, ewentualnie koniaku)
  • 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.  Migdały włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na co najmniej 5 min.
    2.  Migdały obrać ze skórki. (Skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna ładnie odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami. Migdały należy oczyścić bardzo dokładnie. Jeśli z niektórym migdałów skórka nie chce łatwo odejść, należy zalać je ponownie wrzątkiem, odczekać 5min. i obrać.)
    3. Obrane migdały należy osuszyć na ściereczce.
    4. Cukier wsypać do naczynia miksującego i zmiksować na cukier puder 15s./ obr. 10. Cukier puder odstawić na bok.
    5. Migdały włożyć do naczynia miksującego i zmielić 20s./ obr. 7.
    6. Dodać cukier puder, wodę różaną i aromat. Wymieszać 3min./ pozycja INTERWAŁ, wspomagając ucieranie kopystką.

    Uformowac bloki lub dowolne figury, mozna polac czekolada tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Marcepan domowy

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?