thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
4min
porcja/porcje/porcji
25 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 08/09/12
zmieniono dnia: 08/09/12

Składniki

  • 100 g mleka
  • 150 g cukru
  • 1 opakowania mleka w proszku, obojętne, czy granulowanego czy nie
  • 1 opakowania margaryna
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 1 garść orzechów laskowych lub migdałów
  • rodzynki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Margarynę pokrój na 4 części, włóż do naczynia.

    Dodaj mleko płynne i cukier, temp. 100 st. C, 4 min poz 3

    Dodaj mleko w proszku i kakao, 1 min poz 7

    Przygotuj blaszkę do pieczenia (im większa tym cieńsza tabliczkę czekolady uzyskasz)

    Wyłóż blaszkę folią spożywczą. Wysyp na nią orzechy i rodzynki.

    Na to wylej gęstą czekoladową masę i rozprowadź kopystką lub zwilżonymi dłońmi.

    Pozostaw do stężenia.

    Gotową czekoladę wyjmij i zajadaj tmrc_emoticons.;-)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze