Składniki
dodatki
- 250 g kapusty bialej
- 3 ogórki konserwowe
Na majonez:
- 1 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczki soli
- 1/3 MT wody z ogórków konserwowych
- 1 MT oleju
- 1 łyżeczki pieprzu mielonego
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 jajko całe
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zaczynamy od przygotowania dodatków:
1. kawałek kapusty świeżej, 4 ogórki konserwowe, małą cebulkę posiekaj 6 sek. poz. 7. Jeśli osiądzie na ściankach zbierz kopystką i posiekaj jeszcze raz.
2. Następnie robimy MAJONEZ:
1 jajko,2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę pieprzu, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, 1/3 miarki TM wody z ogórków konserwowych włoż do naczynia TM z motylkiem.
CZas 1 min. obr. poz 4. W trakcie ucierania powoli wlewaj na pokrywkę olej.
Dodaj posiekane kapustę i ogórki, wymieszaj.
Podawaj na kanapki zamiast masła lub jako sos na wierzch, dadawaj do sałatek lub portaw z grilla.
Remulada to sos duński na bazie majonezu i dodatków smakowych. W internecie króluje przepis Anety Kręglickiej z kaparami, ale to zupełnie inna inszość.
Porady
Sos wlej do butelki po keczupie aby łatwiej go dozować i trzymaj w lodówce nie dłużej niż 4-5 dni z uwagi na dodanie surowego jajka.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Do gustu przypadł mi sos duński firmy fanex. Niestety ten sos nawet troche w smaku nie przypomina tamtego
brzmi calkiem smacznie. Duzo tego wychodzi...i jak dlugo sie trzyma?