Czas przygotowania
3min
Czas całkowity
3min
porcja/porcje/porcji
4
słoik/słoiki/słoików
Poziom
Łatwy
Składniki
na pyszną, domową musztardę
- 60 ml octu jabłkowego 6%
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka soli
- 100 g ziaren gorczycy białej
- 80 ml wody
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
100 g nasion gorczycy
80 ml wody
60 ml octu jabłkowego (6%)
2 łyżki miodu
1 łyżeczka soliGorczycę przed zmiksowaniem trzymać w lodówce przez noc, wtedy konsystencja musztardy jest lepsza.
Wsyp gorczycę do TM, 2 minuty poz. 10
dodaj resztę składników, miksuj 1 min. poz. 6-7
Tak przygotowaną musztardę zapakuj do słoiczków i trzymaj w lodówce.
domowej musztardy
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ostre i konsystencja kaszkowata próba nieudana i chyba nie będę drugi raz próbować
Dlaczego mi wyszła gorzka
ostra
dodaję do przetestowania
Musztardę dijon można przechowywać do ok roku czasu w warunkach chłodniczych. Nie wiem jak jest w przypadku musztard słodzonych.
mam pytanie, ile mniej więcej wychodzi tej musztardy i jak długo ją trzymacie
Czy można taką musztardę jakoś zakonserwować aby nie trzeba było jej przechowywać w lodówce tylko w piwnicy? Chciałabym zrobic zapas do słoiczków na zimę. Czy pasteryzacja wchodzi w grę?
Musztarda domowa
Nawet nie przypuszczałam, że można domowymi sposobami zrobić musztardę!!!
Zrobiłam i nie żałuję, wyszła super. Jedynie co, to dodałam więcej miodu, bo jak dla mnie była za ostra.
ja dzisiaj zrobiłam musztardę według przepisu i musztada wyszła mi płynna jak woda
życia się nie wybiera ....Życie się przeżywa !
Przepis jest dopracowany.
Jedyny mankament, to jakiś chochlik, który wprowadził zamieszanie ziemniakami i marchewką, których w przepisie nie ma.
W sposobie przygotowania domowej musztardy od początku było wszystko idealnie napisane i tak jest do dziś.
Musztarda zrobiona w ten sposób jest pyszna, choć ostra. Polecam spróbować zanim zgłosisz jakąś nieuzasadnioną krytykę. Bo, jak to masz w podpisie, 'co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze'.
Serdecznie pozdrawiam.
http://thebestthing12.blogspot.com/