thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 04/12/16
zmieniono dnia: 04/12/16

Składniki

Ciasto manne ajerkowniakowe

  • 250 g kaszy mannej
  • 1 litra mleka (użyłam 750 bez laktozy i 250 mleczka kokosowego)
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki cukru (użyłam ksylitolu)
  • 50 g oleju kokosowego (opcjolanie masła)
  • 350 g ajerkoniaku (oczywiście zrobionego wcześniej w TM)
  • 2 łyżeczki płatków migdałów (do przystrojenia)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto manne ajerkowniakowe
  1. Masa:
    Do Tm wsypujemy kaszę, wlewamy mleko, dodajemy masło, dosypujemy cukru i kakao. Nastawiamy na 9 min 90 st, obr 4, w 5 minucie zmniejszyć do 2.
    Gotową masę przekładamy do foremki.
    Górę ciasta oblewamy ajerkoniakiem tak aby zakryć całą powierzchnię.

    Wkładamy do lodówki na 2 h. Po wyjęciu dekorujemy płatkami migdałów i .... smacznego



    opcjolanie jeśli lubicie można dodać na spód herbatniki tmrc_emoticons.)

Porady

czas przygotowania: 30 min

czas w lodówce: ok 2 h (choć ja robię na wieczór i rano idealne do kawusi)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto manne ajerkowniakowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy