Składniki
- 75 g orzechy włoskie
- 130 g woda
- 75 g mąka
- 250 g czekolada gorzka, moja miała 70%
- 3 jajka
- 280 g masło 82%
- 250 g cukier
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
do "Blokada naczynia miksującego" wlewamy wodę dodajemy cukier 100 stopni/4min/obrót 1
dodajemy czekoladę połamaną na kawałki 100stopni/3min/obrót 1
dodajemy masło pokrojone na kawałki 100stopni/2min/obrót 1
tak przygotowaną czekoladę przelewamy do drugiego naczynia
myjemy naczynie mixujące i wycieramy do suchado "Blokada naczynia miksującego" wsypujemy orzechy 2sek/obrót 4
przesypujemy do innego naczynia wsypujemy mąkę dodajemy jajka
ubijamy 2min/obrót 4pod koniec zmniejszamy obroty do 2 i stopniowo dodajemy wcześniej przygotowaną czekoladę, mieszamy i dodajemy orzechy włoskie
Tak przygotowane braunie wlewany do foremek na mufinki wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni i pieczemy 10 do 15 minut w zależności od wielkości foremek moje były pieczone 15 minut
ilość masy czekoladowej jest na około 15 foremek mufinkowych
Masa czekoladowa
reszta ciasta
Porady
Życzę smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Robie
sa w piekarniku, zobaczymy co wyjdzie, dodatkowo wlozylam jagody amerykanskie do srodka i moja 3-latka udekorowala je...zdziwilam sie tylko,ze nie ma spulchniacza zadnego?
Proste ale bardzo smaczne.
Kolejnym razem zmniejszę ilość curu.
Czy można piec w papierowych papilotkach i formie na babeczki?
Pycha!
Cudowne