Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Dżem cukiniowo - cytrynowy
- 1200 g cukinii
- 2 cytryny
- 2 galaretki cytrynowe
- 250 g erytrolu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Cukinie obierany, wydrążami i kroimy na kawałki, wrzucamy do naczynia i miksujemy przy pomocy kopystki czas 20 sek, obr.4-5.
2. Dodajemy erytrol i gotujemy 15 min/ 90 st/ obr.2.
3. Wsypujemy 2 galaretki, scieramy skórkę z 1 cytryny i wyciskamy sok z 2 cytryn. Gotujemy jeszcze 10 min/ 90 st/ obr.wst.2.
4. Miksujemy 30s/ obr. 10, aby dżem był gładki.
5. Gorący dżem przelewamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy, ustawiamy na chwilkę do góry dnem.
Smacznego
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Możemy zamiast cytryny i galaretek cytrynowych dodać pomarańcze i galaretki pomarańczowe
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzTen przepis mam z bloga Urwis w akcji pt. Dżem z...
Ten przepis mam z bloga Urwis w akcji pt. Dżem z cukinii cioci Jadzi, trochę inna waga składników. Polecam zrobić dżem z żółtej cukinii. kolor ładniejszy. Smak.....miodzio . Polecam !!