Tu jesteś:
4
Składniki
4 słoik/słoiki/słoików
brzoskwinie w syropie
- 0,5 litra wody
- 2 łyżki octu 10%
- 500g cukru
- 3 łyżki miodu
- kawałek kory cynamonu
- 4 cienkie plastry świeżego imbiru
- po 2 goździki do każdego słoika
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
brzoskwiń
zalewy korzennej
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszne brzoskwinie. Prawie
Pyszne brzoskwinie. Prawie niczym się nie różnią od tych z puszki. Polecam !
Rewelacyjne brzoskwinie - do
Rewelacyjne brzoskwinie - do zastosowania wszędzie tam, gdzie do tej pory stosowano brzoskwinie z puszki. Zrobiłam na próbę 3 słoiki, zdegustowałam w weekend - są pyszne! jutro robię kolejną porcję
Zrobiłam-syrop pachniał
Zrobiłam-syrop pachniał cudnie. JAk smakują brzoskwinie opowiem za jakiś czas!
Wczoraj wyciągnęłam słoiczek
Wczoraj wyciągnęłam słoiczek brzoskwiń zrobionych w zeszłym roku - mniam. Nie kupuję już brzoskwiń w puszce. W tym sezonie też będę robić brzoskwinie wg tego przepisu.
Polecam, Ewa
Dzięki Elu za przepis, nigdy
Dzięki Elu za przepis, nigdy nie robiłam brzoskwiń w słoikach, zawsze kupowałam gotowe w puszce ale w tym roku zrobie sobie wg Twojego przepisu dodaje do listy przetworów na ten rok pozdrawiam
Cieszę się dziewczyny, że już
Cieszę się dziewczyny, że już teraz planujecie przetwory i moje brzoskwinie znalazły się na Waszej liście Do tej samej marynaty można też wkładać gruszki -też są pyszne Muszą być dojrzałe ale twarde, żeby się nie rozpadły, polecam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
:)Elu w sezonie napewno
Elu w sezonie napewno skorzystam
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Dziękuje Elu za
" alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Dziękuje Elu za odpowiedz,też poczekam do sezonu - kupiłam w zeszłym tygodniu,ale to jeszcze nie ten smak i aromat " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Musze zrobić ,bo u mnie brzoskwinie schodzą i do sernika i do bułeczek no i oczywiście same z bitą śmietanką " alt= src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>
Moniko, obroty wsteczne
Moniko, obroty wsteczne możesz pominąć, wystarczy, że włączysz soft lub 1 A liość bzroskwiń zależy od tego, jakie są duże, i w jakie słoiki je wkładasz; bo jak zostanie dużo miejsca między nimi, to syropu wejdzie więcej Tak orientacyjnie to 1,5-2kg. Ja zawsze kupuję w pełni sezonu hurtem 10-15 kg (część taka troszkę poodgniatana) i wtedy robię po kilka słoików w różnych zalewach, a resztę przerabiam na dżemy Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Elu mam dwa pytanka ; na
" alt= src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19> Elu mam dwa pytanka ; na jaką ilość brzoskwiń wystarcza zalewy i czy się da jakoś ominąć , bo u mnie w TM21 nie ma " alt= src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/aw.png" width=19 height=19>
Ok, już wszystko jasne. Mi
Ok, już wszystko jasne. Mi też czasmi się tak dzieje, pisze jedno a wyskakuje drugie ale już wszystko wiem, dziękuję Elu, pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
OJEJku, jak to się stało???
OJEJku, jak to się stało??? Jakoś samo wpadło z tym bulionem???
Oczywiście, że nie chciałam wpisać bulionu! Tylko 0,5 litra wody, zwykłej wody
Już poprawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
Eluniu fajny przepis, tylko
Eluniu fajny przepis, tylko mam pytanko mam zalewę zrobić z bulionu warzywnego ???\
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję