Tu jesteś:
4
Składniki
Morelowe
- 200 g migdały
- 100 g orzechy nerkowca, niesolone
- 100 g morele suszone
- 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczki skórki z cytryny
- 1 szczypty soli
- 5 łyżek wiórków kokosowych
Rumowe
- 200 g orzechów laskowych
- 100 g daktyli
- 1 łyżki kakao
- 2 łyżki rumu
- 1 szczypty soli
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Morele moczyć 15 min w ciepłej wodzie. Orzechy, migdały, skórkę z cytryny i sól zmiksować 10 s, obroty 7. Dodać odcedzone morele i wanilię, zmiksować 10 s. obroty 7. Z gotowj masy lepić wilgotnymi dłońmi kulki, a potem obtoczyć je w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach.
Trufle rumowe
Orzechy. kakao i sól zmiksować 10 s obroty 7. Dodać odcedzone daktyle i rum. Zmiksować 10 s obroty 7. Lepić kulki i obtoczyć w kakao.
Trufle morelowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz"bez cukru" to raczej nieodpowiednia nazwa, bo...
"bez cukru" to raczej nieodpowiednia nazwa, bo same daktyle zawieraja go mnostwo.
Kula w plot!