Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Baza herbatnikowo orzechowa
- 130 g herbatników
- 150 g orzechów włoskich
Krem
- 6 żółtek jaj
- 500 g serka mascarpone
- 70 g cukier puder wyk.w TM
- 20 g cukier waniliowy wyk.w TM
Owoce
- 1 puszki brzoskwinie w zalewie
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę, jedną połówkę brzoswini zostawić do dekoracji.Zalewy nie wylewać będzie potrzebna.
- DO KAŻDEGO PUCHARKA WKŁADAĆ KOLEJNE WARSTWY ;
1. Połowę bazy herbatnikowo orzechowej
2. Całą zalewę po brzoskwiniach
3. Pokrojone brzoskwinie
4. Krem z serka
5. Drugą polowę bazy herbatnikowo orzechowej
5. Udekorować kawalkiem brzoskwini
Włożyć do lodówki
Baza herbatnikowo orzechowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Deser najsmaczniejszy jest na drugi dzień ale mozna na krotko wstawic do zamrażarki i konsumować w tym samym dniu.
Do zalewy można dodać odrobine likieru.
Owoce można zmieniać wg.uznania.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się, że smakował i pozdrawiam
Cieszę się, że smakował i pozdrawiam
Deser pyszny polecam
Deser pyszny polecam