Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Zupa
- 30 g masło
- 600 g dynia Hokkaido, cała dynia ok. 1kg. Wypestkować i obrać skórkę.
- 150 g Warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler), kawałki
- 300 g ziemniaki, kawałki
- szczypty Sól, pieprz, curry, do smaku
- 1-2 papryka ostra, u mnie suszona w całości. Ilość zależy od upodobań.
- 700 g woda
- 1 czubate łyżeczki Bulion warzywny z TM
- 3 plastry Imbir, świeży
- 200 g ryż, ugotować wcześniej w TM lub osobno
- oliwa z oliwek, do dekoracji
- pietruszka zielona, do dekoracji
- 2 ząbki Czosek
- 120 g cebula, przekrojona na pół
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Cebula i czosnek - wrzucamy do TM /obr. 5
2. Wkładamy do TM: dynię, marchew, pietruszkę, seler i zmieniaki: 30s/obr.4
3. Dodajemy: przyprawy, wodę, paprykę ostrą, bulion: 25min/100°C/obr. 1
4. Dodajemy masło: 3min/100°C/obr. 2
5. Dodajemy plastry imbiru: 30s/obr. 8
6. Podajemy z ryżem, dekorujemy kleksem oliwy z oliwek i posypujemy zieloną pietruszką.
Smacznego! Przepis jest zainspirowany przepisem z bloga Olgi Smile.
Porady
Pyszna zupa rozgrzewająca i sycąca. Można nie obierać dyni że skórki, jednak moja była bardzo twarda.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
bardzo dobra