Składniki
PESTO CHILLI
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 pozbawiona ziarenek papryczka chilli
- 50 g pokrojonego na kawałki sera parmezan
- 50 g wyłuskanych orzechów włoskich
- 100 g liści bazylii, świeżych
- 100 g oliwy z oliwek
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pozbawioną ziaren papryczkę chilli, rozdrobnić 2s/obr.8. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia.
Dodać parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8s/obr.8.
Dodać oliwę i sól, wymieszać 20s/obr.3.
Porady
Smaczny dodatek do makaronów, sałatek, ryby lub grilowanego chleba. Można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Dziekuję za odpowiedż napewno zrobię
Nie... Ostrość papryczki kryje się w nasionkach, więc jeśli ją wydrążymy pesto pozostanie tylko delikatnie doprawione.
Magda
Bardzo lubię pesto mam pytanie czy to pesto nie jest zaostre? Pozdrzwiam
Are you sure to delete this comment ?