Składniki
na przykład ciasto• 4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
- 60 gramów soli
- 1000 gramów przecieru pomidorowego
- 3 liście laurowe
- 5 ziela angielskiego
- 1 glówka czosnku
- 50 gramów cukru
- 250 gramów oleju
- 4500 gramów papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
- 200 gramów papryki chilli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
· 1/4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
· plus 15 dag papryki chilii
rozdrobnić 3-4 sekund pozycja 4-5 porcjami
2/
Gotować na wolnym ogniu około godziny
3/
Dodać 1 litr przecieru pomidorowego
Gotować 10-15 minut
4/
Dodać liść laurowy i ziele angielskie, 1 wyciśniętą główkę czosnku
Gotować 25 minut wlać do słoików
5/
Pasteryzować 10 minut.
Pasta paprykowa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze