Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- Ok. 400 gchrzanu obranego i pokrojonego w 2 cm kawałki 1/2 l śmietany 5 jajek surowych 2-3 łyżki cukru 1łyżeczka soli 2 łyżki octu( winny jak najbardziej może być)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Chrzan rozdrobnić kilkanaście sek. poz. obr. 4-5. Dodać śmietanę i jajka, gotować temp.100st.C obr. 2, czas 10 min. Pod koniec gotowania dodać resztę skł. Gorący wkładać do słoiczków w celu dłuższego przechowywania, ja trzymam w lodówce. Chrzan jest pyszny do wszelkich mięs. Zawsze robiłam ze świeżego chrzanu. Teraz nie ma sezonu na kopaniechrzanu, ale bliżej wiosny polecam jest rewelacyjny. Chrzan Wandzi? Bo mi w windzie opowiedziała
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Dziewczyny jaką śmietanę dajecie, kwaśną czy słodką?
Bardzo dobry chrzan po 10 min. wydał mi się za żadki wiec dodałam jeszcze 5min
Jak dla mnie jakiś taki nieosty. Szkoda, że go zrobiłam.
Przepyszny!!! Trafia na listę : ulubione.
Doriz polecam moje ulubione pulpety rybne.Kochana cieszę się, że mam TM i potrawy z ryb nie są "uciążliwe"
Przejżyj moje przepisy, może coś wybierzesz sama, polecam
Przeważnie 18% i jak piszesz czas gotowania reguluję, sprawdzam czy już mi odpowiada gęstość Pozdrowieńka
Co masz swojego ulubionego Grażynko, robionego w TM?
Doriz mam pytanie,jaką śmietanę dajesz słodką czy gęstą, ja miałam gęstą 18% i musiałam wydłużyć czas gotowania Chrzan jest naprawdę pychotka i będę go robić przez cały rok, dlatego dopytuję aby miec już dopracowany przepis Pozdrawiam serdecznie
Doszłam do tego po jakimś czasie, a spostrzeżenia innych mile widziane Pozdrawiam
Szkoda,że nie uwzględniłaś tego w przepisie Pozdrawiam
Dawałam zwykłą 18%. Bywa faktycznie trochę rzadki, można spróbować dodać chrzan po czasie gotowania jajek ze śmietaną, a po dodaniu chrzanu gotować jeszcze kilka minut.
Wzajemnie pozdrawiam
Are you sure to delete this comment ?