Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
Składniki
Sernik tradycyjny lidlomix
- 80 g Miękkiego masła
- 90 g cukru
- 1 jajko, schłodzone (wielkość M)
- 1 szczypty soli
- 220 g mąki pszennej, typ 405
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia, (8g)
- 280 g cukru
- 1 opakowania cukier waniliowy, (8g)
- 2 opakowania budyniu waniliowego, w proszku, (80g)
- 1,25kg chudego twarogu (0,2%tł)
- 4 jajka o temperaturze pokojowej
- 400ml śmietanki 30% o temperaturze pokojowej
- 90 g Miękkiego masła
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Wnętrze tortownicy natłuścić masłem i oprószyć bułką tartą
- Piekarnik rozgrzać do 170*C (grzanie górne i dolne)
- Do pojemnika miksującego włożyć 80g miękkiego masła podzielonego na kawałki
- Dodać 90g cukru
- Dodać 1 schłodzone jajko (wielkość M)
- Dodać 1 szczyptę soli
- Na pojemniku miksującym ustawić miskę i odważyć w niej 220g mąki (typ 405)
- Do mąki dodać 1/2 opakowania proszku do pieczenia (8g) w wymieszać
- Mąkę przesiać do pojemnika miksującego
- "Ciasto" Ciasto/2min
- Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na wielkość tortownicy, dodając brzeg szerokości 5cm
- Wylepić ciastem przygotowaną formę
- Umyć pojemnik miksujący
- Dodać 280g cukru
- Dodać 1 opakownie cukru waniliowego (8g)
- Dodać 2 opakowania budyniu waniliowego w przoszku (80g)
- Dodać 1.25kg chudego twarogu (0,2%tł)
- Dodać 4 jajka (wielkość M) o temperaturze pokojowej
- Dodać 400ml śmietanki (30%) o temperaturze pokojowej
- Dodać 90g miękkiego masła podzielonego na kawałki
- "Miksowanie" 2min/obr.3
- Zgarnąć łopatką ze ścianek na dno pojemnika
- "Miksowanie" 20s/obr.4
- Masę serową wylać na spód z kruchego ciasta
- Piec sernik 1h potem przykryć papierem do pieczenia i piec jeszcze 10minut
- Sernik zostawić 10 minut w zamkniętym piekarniku, potem wyjąć i studzić 30 minut
- Następnie wstawić sernik na 5 godzin do lodówki
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?