Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 05/01/11
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 100 g cukru
- 10 żółtek
- 2 TM śmietany kremówki
- 1 TM mleka
- 150 g masła
- 800 g mąki
- 50 g drożdży
- 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 1/4 TM spirytusu
- szczypta soli
- cukier waniliowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cukier zmielić na cukier puder 20s/Turbo
Dodać żółtka, śmietanę, mleko, masło miksować 5min/temp.50 C/obr.7
Dodać mąkę, drożdże, skórę pomarańczową, spirytus, sól, cukier waniliowy mieszać 7min/"Ciasto"
Odstawić do wyrośnięcia, nadziać marmoladą i formować pączki.
Smażyć na głębokim smalcu z dwu stron.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
piekłam raz pączki wg przepisu z książki, którą dostałam przy zakupie TM ( Dobre Gotowanie ). były za mało pulchne . dziś postanowiłam upiec po raz kolejny wg przepisu " pączki luksusowe". jednak, za poradą mojej Mamy, pączki po uformowaniu zostawiłam na stolnicy do wyrośnięcia ( przykryłam ściereczką). pączki pięknie wyrosły i udały się rewelacyjnie. są bardzo pulchne i leciutkie. ważne aby piec we właściwej temp.tłuszcz nie może być zbyt gorący bo się zbyt zrumienią a w środku będą surowe. piekłam na smalcu rozgrzanym do 175 stopni ( temp.mierzyłam odpowiednim termometrem). wyszło mi 24 sztuki bo piekłam z mniejszej ilości mąki ( 500 g ) zmniejszając ilość innych składników.
pusia