thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 21
opublikowany: 23/12/12
zmieniono dnia: 27/12/12

Składniki

Ciasto daktylowe z mąki żytniej

  • 180 g daktyli-suszonych
  • 1 cytryna
  • 200 g masła
  • 200 g cukru brązowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczki sody oczysz.
  • 2 pół łyżeczki przyprawy do piernika
  • 200 g mąki żytniej pełnoziarnistej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. -Daktyle włożyć do TM zalać 200 g wody i gotować przez 10 minut w temp. 100 stopni  poz 2

    -Dodać sok z cytryny , zmiksowac poz 5 przez 10 s.  wylać do miski i wystudzić

    - Do misy włożyć masło, cukier, jajka i ucierać 20 s.poz 7

    -Dołożyc mąkę, przyprawę do piernika, i sodę ucierać 10 s poz 5

    -Dodać daktyle i ucierać 10 s poz 5

    -Wylać do keksówki wysmarowenej masłem i posypanej mąką piec w tem. 170 stopni 50 minut

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 21 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 21

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto daktylowe z mąki zytniej z pełnego przemiału

Wydrukuj:

Komentarze