thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
15 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao naturalnego
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 4-5 łyżek miodu
  • 100 g orzechów
  • 50 g rodzynków
  • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 banan, duży, dojrzały
  • 1 szczypty soli

Polewa czekoladowa

  • 100 g czekolady
  • 4 łyżki mleka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Polewa
  1. Rozpuścić w rondelku ulubioną czekoladę z dodatkiem 4 łyżek mleka lub gotową polewę z torebki i polać ciasto. Zostawić do stężenia czekolady.

  2. Ciasto
  3. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  4. Rozgrzać piekarnik do 180 st.C

    Na sitku dokładnie opłukać fasolę.Dodać pozostałe składniki oprócz rodzynek i orzechów i bardzo dokładnie zmiksować obr. 7-8 /30 sek na gładką masę ew. czynność powtórzyć.Do zmiksowanej masy dodać rodzynki i posiekane orzechy i wymieszać łyżką.Przelać do nasmarowanej i wysypanej bułką średniej tortownicy .Piec 45 min. Gotowe ciasto polać polewą.

Porady

Ciasto rośnie ale opada co nie wpływa na efekt końcowy.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Brownie z czerwonej fasoli

Wydrukuj:

Komentarze