Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych, włoszczyzny
- 200 g soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
sól i obrane warzywa (marchewkę, pietruszkę-korzeń, seler-korzeń lub liście, porę, czosnek) miksujemy na papkę przy pomocy kopystki kilkanaście-kilkadziesiąt sekund, stopniowo zwiększając obroty 5-9
możemy doprawic curry i pieprzem, ale wystarczy sólpapkę przekładamy do słoiczków, zakręcamy (nie zagotowujemy!)i przechowujemy w lodówce nawet do kilku miesięcy; sól świetnie konserwuje, zachowując wszystkie wartościowe składniki tych warzyw
pastę używam jako zamiennik kostek rosołowych do zup i sosów
tylko mała uwaga - papka jest słona więc ostrożnie z soleniem potraw!!!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Polecam, ja też dodałam lubczyk i kurkumę.
ja też dodaję jeszcze kozieradkę i kurkumę
muszę spróbować jeszcze z lubczykiem
przyprawę dodaję nie tylko do zup, ale też do gotującego się ryżu czy soczewicy. Polecam
Pozdrawiam
Agata
Dodaję kozieradkę( nadaje bulionowego smaku i aromatu) oraz kurkumę.