thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
3 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Ciasto

  • 12 gramy drożdże świeże
  • 300 gramów wody
  • 1 łyżeczki cukru
  • 600 gramów mąki pszennej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. 1. Droźdże, wode i cukier dodać do naczynia. Ustawiamy 37°C i 2 minuty miksujemy na 1 poziomie szybkości.
  2. Dodaj 600g mąki, 3 łyżki oliwy i ino 1 łyżeczkę soli. Następnie ugniataj ciasto 2 minuty.
  3. Wyrobione ciasto przekładamy do misy na 2h do wyrośnięcia jeśli masz czas. W międzyczasie zrób sos, przygotuj składniki i jazda z pizzą.

    Piec 250°C (lub więcej) przez 10-12 minut.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto na pizze

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy