thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1400 g
Poziom
Łatwy

Składniki

na likier

  • 150 gramów mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 500 gramów gotowej masy krówkowej
  • 30 gramów gorącej wody
  • 200 gramów śmietanki 30 % lub 36%
  • 1 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, płaska łyżeczka
  • 500 gramów czystej wódki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Alkohol, masę krówkową i cukier puder umieścić w naczyniu miksujacym i wymieszać 60 s./ obr.4 ( do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek)
  2. Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości ( ok 30g) goracej wody.
  3. Nastawić thermomix na obr. 4 i stopniowo dodawać przez otwór w pokrywie rozpuszczoną kawę, śmietankę oraz mleko zagęszczone - do połączenia składników.
  4. Tak przygotowany likier przelać do butelek i odstawić na 2-3 dni do przegryzienia.

Porady

Z podanej ilości składników wychodzi 1,4 l likieru.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Likier a'la Baileys

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?