Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Chińszczyzna z ryżem, mięsem, warzywami i mango
- 300 g filet z kurczaka, Pokrojone w cienkie plasterki
- 26 g maka ziemniaczana
- 250 g mango, dojrzałe
- 300 g papryka czerwona
- 110 g Cebula czerwona
- 7 g korzeń imbiru, świeży
- 16 g olej rzepakowy
- 30 g sos sojowy
- 30 g woda
- 10 g ocet jabłkowy
- 20 g syrop klonowy
- 16 g szczypiorek, do ozdoby
- 150 g ryż brązowy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- wymieszać sos sojowy, ocet jabłkowy, syrop klonowy i wodę
- mięso pokroić w cienkie plasterki – doprawić solą i pieprzem, obtoczyć w mące ziemniaczanej – podsmażyć na łyżce oliwy na patelni
- Ugotować ryż (według przepisu na opakowaniu)
- Mango obrać i pokroić w słupki
- Paprykę pokroić w paski
- Do czystego naczynia miksującego włożyć cebulę przekrojoną na pół, imbir i czosnek, rozdrobnić 3s/obr. 7. Zgarnąć wszystko ze ścianek kopystką
- Dodac oliwę 8 g, dusić 2min/120C/obr."Mieszanie"
- Dodać do naczynia miksującego warzywa dusić 4 min/120C/obr.
- Dodać mango i wymieszać.
- następnie dodać podsmażone mięso i sos – dusić z koszyczkiem 8 min/90C/obr.
- Podawać z ryżem i posypane szczypiorkiem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?