Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
2h 30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Średni
Składniki
Pasztet mięsny
- 700 gramy woda
- 200 gramy szynki, surowa
- 200 gramy karkówki, bez kości, surowa
- 200 gramy wątróbka drobiowa, surowa
- 50 gramy cebula
- 25 gramy korzeń pietruszki
- 25 gramy korzeń selera
- 2 ząbka ząbek czosnku
- 2 ziarno ziela angielskiego
- 50 gramy bułki, suchej, może to być też kromka suchego chleba
- 3 jajka
- 20 gramy kaszy manny
- 1 łyżeczki pieprz czarny, mielony
- 1 łyżeczki soli, drobnej
- 1 łyżeczki gałka muszkatołowa, mielona
- 1 łyżeczki majeranek, suszony
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek a do niego mięso: szynkę, karkówkę i wątróbki drobiowe, pokrojone na mniejsze kawałki. Do tego cebula (w ćwiartki), czosnek, pietruszka (w kawałki), seler (w kawałki) i ziele angielskie. Gotować na parze 30 minut/Varoma/obr.2. Bułkę lub chleb namoczyć w wodzie.
2. Wywar odlać do innego naczynia, po czym odmierzyć 200 ml (miareczką) i wlać z powrotem do naczynia miksującego. Do wywaru dodać ugotowane na parze mięso i warzywa (wyrzucić do śmieci ziele angielskie), zmiksować 2min/obr.9.
3. Dodać odciśniętą bułkę, jajka, kaszę manną, pieprz, sól, gałkę muszkatołową i majeranek, zmiksować 1min/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką na dno naczynia i ponownie zmiksować 20s/obr.7. Na tym etapie powinna być bardzo gładka, kremowa masa.
4. Zawartość naczynia przelać do wcześniej przygotowanej formy (natłuszczonej i wysypanej bułką tartą) i piec przez około 1 godzinę w temperaturze 200°C.
Pasztet mięsny
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?