
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
2
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
Pufy z kaszy gryczanej
- 58 g masła
- 120 g wody
- 80 g mąki pszennej
- 80 g kaszy gryczanej, prażonej, nieugotowanej
- 80 g cebuli, posiekanej
- 2 porcje jajka
- 2 szczypty soli
- 1 szczypty chili, mielonego
- 0,5 litra oleju, do smażenia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Naczynie miksujące kompletne premium
-
Kopystka
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Podgotuj kaszę gryczaną - skróć czas o 4 min niż podaje opakowanie.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać masło, chilli i sól, gotować
"Podgrzewanie" 4 min/100°C/obr. 1.
- Dodać mąkę, wymieszać
"Miksowanie" 30 s/obr. 3.
- Do naczynia miksującego dodać jajka, wymieszać
"Miksowanie" 2 min/obr. 5.
- Dodać kaszę i cebulę, wymieszać 1 min/obr.
"Mieszanie" . W międzyczasie rozgrzać olej w garnku.
- Ciasto wykładać łyżeczką na gorący olej, smażyć na złoty kolor przez 5 min.
Podawać od razu po usmażeniu.
Pufy z kaszy gryczanej
Porady
Pufy można podawać ze śmietaną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
Wegetariańska
Jesień
Zima
Halloween
Sylwester
Dzień Babci i Dziadka
Smażenie
Smażenie na głębokim tłuszczu
Dodatek
Przekąska
Polska
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze