Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2
słoik/słoiki/słoików
Poziom
--
Składniki
Dżem z agrestu
- 500 gramów agrestu
- 200g gramów cukru
- 10g gramów Żelfixu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać 500 gram agrestu, wcześniej umytego oraz oczyszczonego z ogonków, zmiksować 10s/ obr. 5
zgarnąć kopystką ze ścianek na czynia na dno owoce - Dodać 200g cukru oraz żelfixu, zmiskować 10s/ obr. 5
- Zgarnać kopystką ze ścianek naczynia miksującego na dno zawartość
- Gotować z pokrywą oraz założoną miarką "Blokada naczynia miksującego" 15 minut/ 100 C/ obr. 2.
- Gorący dżem przełożyć do słoików typu twist-off uprzedmio wymytych i wyparzonych. Słoiki zamknąć szczelnie, odwrócić wieczkiem do dołu, zostawić aż do ostygnięcia.
Dżem z agrestu
Porady
W zależoności od słodkości owoców dozować ilość cukru. Przy owocach czerwonych dać 200gram, przy owocach bardziej zielonych 250-300 gram.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze