thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
2 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

Dżem z agrestu

  • 500 gramów agrestu
  • 200g gramów cukru
  • 10g gramów Żelfixu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Dżem z agrestu
  1. Do naczynia miksującego dodać 500 gram agrestu, wcześniej umytego oraz oczyszczonego z ogonków, zmiksować 10s/ obr. 5
    zgarnąć kopystką ze ścianek na czynia na dno owoce
  2. Dodać 200g cukru oraz żelfixu, zmiskować 10s/ obr. 5
  3. Zgarnać kopystką ze ścianek naczynia miksującego na dno zawartość
  4. Gotować z pokrywą oraz założoną miarką Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 15 minut/ 100 C/ obr. 2.
  5. Gorący dżem przełożyć do słoików typu twist-off uprzedmio wymytych i wyparzonych. Słoiki zamknąć szczelnie, odwrócić wieczkiem do dołu, zostawić aż do ostygnięcia.

Porady

W zależoności od słodkości owoców dozować ilość cukru. Przy owocach czerwonych dać 200gram, przy owocach bardziej zielonych 250-300 gram.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Dżem z agrestu

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy