Czas przygotowania
2h 15min
Czas całkowity
2h 15min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Składniki
2 opakowania biszkoptów
- 6 żółtek
- 2 opakowania biszkoptow
- 120 g cukru
- 500 g sera mascarpone
- 2 łyżki kakao
- 30 g likieru Amaretto
- 200 g mocnej kawy, najlepiej z ekspresu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
założyć motylek,żółtka z cukrem ubić 5 min/70stopni/obr 3
Zdjąć motylek, dodać Mascarpone i miksować 2 min/obr 3, powoli wlewając Amaretto
W szklanym naczyniu ok. 15 x 25cm ułożyć warstwę biszkoptów, wlać połowę kawy. Na to wyłożyc połowę masy, biszkopty, resztę kawy ( powoli polewać biszkopty łyżką ) i resztę masy. Wierzch pposypać kakao
Wstawić do lodówki na około 2 godz.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Świetny przepis i wszystkim smakuję. Amaretto dodaje do kawy i nasączam biszkopty, a do mascarpone dodaję karmelu własnej roboty. Palce lizać.
izu:No to nie wiem, co ja źle robię, ale mi zawsze wychodzi rzadka i tylko trochę teżeje w lodówce. Nie da się ukroić kawałak ciasta, bo się rozpływa. W smaku jest ok, ale robie tylko dla nas w domu, bo dla gosci sie nie nadaje...
niewywrotna:
Masa jest dosyć gęsta, ale to schłodzeniu tężeje.
Czy masa mascarpone po zrobieniu powinna być całkiem płynna? Czy ona stężeje w lodówce?
Najlepsze!
Dziękuję za przepis Jest to moje ulubione tiramisu,wychodzi zawsze idealne
wyszedł super, z rumem i biszkopcikami amaretti
Are you sure to delete this comment ?