thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
4h 0min
Czas całkowity
4h 0min
porcja/porcje/porcji
40 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

czekolada

  • 250 g margaryny
  • 220 g cukru
  • 150 g mleka 3,2 %
  • 15 g kakao ciemne
  • 400 g mleka w proszku
  • 100 g orzechów włoskich
  • margaryna do posmarowania blaszki

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    CZEKOLADA
  1. 1. Smarujemy blaszkę margaryną.

    2. Do naczynia miksującego wrzucamy margarynę pokrojoną na kawałki, cukier, mleko 3,2% oraz kakao. Ustawiamy 5min/100st./obr.1.

    3. Następnie zostawiamy roztopioną margarynę aż ostygnie do temp. 80st.

    4. Dodajemy orzechy włoskie. Ustawiamy 1min.30sek/obr.wst./obr.2 i powoli przez otwór w pokrywie dodajemy mleko w proszku i mieszamy przy pomocy kopystki.

    5. Gotową czekoladę wylewamy na wysmarowaną wcześniej blaszkę.

    6. Pozostawiamy czekolade w chłodnym miejscu do momentu aż stężeje.

    7. SMACZNEGOtmrc_emoticons.)

Porady

Można dodać więcej lub mniej kakao wg uznania.

Potrzebna: blaszka o wym.22 cm/32cm

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Niebianska CZEKOLADA:)

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?