Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
3h 0min
Czas całkowity
3h 0min
porcja/porcje/porcji
0 litr/litra/litry/litrów
Poziom
--

Składniki

przygotowanie masy

  • 1,5 szklanki orzechów włoskich
  • pół kg mleka w proszku
  • 1,5 szklanki pokrojonej skórki pomarańczowej i rodzynek
  • 5 łyżek kakao (z wiatrakiem)
  • 1 szklanka wody
  • 3 paczki herbatników szkolnych
  • 1,5 szklanki cukru
  • 200 g masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Po przygotowaniu produktów
  1. Masło, wodę i cukier rozpuścić w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 3 min 70stopni obr 3

  2. Do gotowej masy wsypać kakao i mleko w proszku i wymieszać z pomocą kopystki około 1 minutę obroty 7-8.

  3. wsypać pokruszone herbatniki, skórkę i rodzynki i na Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" wymieszać z pomocą kopystki.

  4. gotowy blok włożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia lub do 3 pojemników po litrowych lodach i wygładzić mokrą ręką gęstą masę. Wstawić do lodówki gdy ostygnie i po 3-5 godzinach blok jest gotowy do krojenia.

Porady

blok można jeść nawet na ciepło łyżką,

jeśli ktoś ma fantazję i lubi urozmaicenia, to można do bloku dodać pokorojone żelki, żurawinę, migdały i cokolwiek przyjdzie  do głowy tmrc_emoticons.;)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Blok czekoladowy

Wydrukuj:

Komentarze