Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
20min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
5 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa

  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 serek topiony kremowy, (100g)
  • 30 g masła
  • 2 czubate łyżki mąki ryżowej, (zmielony ryż w TM)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 MT śmietany
  • 1 mała cebula
  • natka pietruszki
  • 200 g pieczarek

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Wykonanie:
  1. 1. Wszystkie składniki, oprócz pietruszki umieścić w naczyniu i zmiksować - czas 7s, obr. poz. 5

    2. Dolać 1 litr wody - gorącej - i gotować - czas 15 min, temp. 90st, obr. poz. 2

    3. Dodać posiekaną pietruszkę, nałożyć miarkę i przytrzymujac  zmiksować - czas 30 s, obr. poz. 8

     

Porady

Uwagi: podawać z makaronem lub z grzankami, lub ewentualnie po prostu do kanapki

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa krem z pieczarek

Wydrukuj:

Komentarze