Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
20min
porcja/porcje/porcji
0 osoba/osoby
Poziom
Łatwy

Składniki

zupa

  • 450 g jabłek obranych pokrojonych na Kawałki
  • 40 g masła
  • 1 duza cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g wody
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego śmietankowego
  • 40 g przecieru pomidorowego
  • 1,1/2 łyżki carry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Cebule w kawałkach i czosnek rozdrabniamy w Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 3 sek./ob. 5.

    Dodajemy maslo dusimy 3 min./ Varoma / ob.1

    następnie wkładamy  jabłka i rozdrabniamy 5,6 sek./ob.4.

    Dalej dodajemy reszte skladnikow i gotujemy 13 min./ 100 st.C / ob.3.

    Po ugotowaniu rozdrabniamy 35 sek./ ob.10

    Na koniec dodajemy natke pietruszki.

    Mozna tez dodac drobno pokrojona gotowana szynke

     

Porady

Zupa jest tez bardzo smaczna z dodatkiem krabów

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Zupa jablkowo-carry hit 100%

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?