thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
10min
porcja/porcje/porcji
1 litr/litra/litry/litrów
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 3 łyżki mąki
  • 2 szczypty koperku posiekanego
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej 18%
  • 1 kostka rosołowa
  • 0.5 litra wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    sos
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać 0.5l wody odlac do szklanki ok 2/4 szklanki wody do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" dodać rozkruszona kostkę rosolowa odstawić 10 min 100 stopni obroty na 4 po 3 min dodać smietane bez wyłączania jak temperatura już dojdzie do 100 dolać wodę pomieszana z maka i zwiększyć na chwilę obroty tak na 5 żeby rozmieszac wszystko (tak na min)i wrócić na 3 obroty.

    3 min przed końcem dodać koperek.

Porady

Nie musi być koperku jak ktoś nie chce ja dodałam tak dla smaka żeby sos nie był mdly do kurczaka.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:
Sos

Wyślij do wydruku

sos śmietanowy na ciepło

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?