thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1min
Czas całkowity
1min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 1 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu mielonego
  • 1 czubate łyżeczki musztardy, ulubionej
  • 40-50 g majonezu
  • 50 g cebuli
  • 200 g kawałek wołowiny, bez ścięgien, ugotowanej (np. podczas przygotowywania rosołu z przepisu agulinka)

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Świetna opcja na wykorzystanie ugotowanego wcześniej do rosołu mięsa wołowego :)
  1. W naczyniu umieszczamy przekrojoną na pół cebulę, wołowinę pokrojoną na kawałki, pozbawioną ścięgien, błonek, itp. (można też dodać troche mięsa z kurczaka), majonez, musztardę i przyprawy - 40s/ obr. 5 (wydłużyć czas jeśli konsystencja nie bedzie "paściana"). Idealna na kanapki. 

Porady

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu tmrc_emoticons.)

Wykorzystuję wołowinę ugotowaną z przepisu: //www.przepisownia.pl/przepisy/ros%C3%B3%C5%82/463869

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pasta kanapkowa z gotowanej wołowiny

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?