Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2min
Czas całkowity
2min
porcja/porcje/porcji
10 osoba/osoby
Poziom
--

Składniki

PESTO CHILLI

  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 pozbawiona ziarenek papryczka chilli
  • 50 g pokrojonego na kawałki sera parmezan
  • 50 g wyłuskanych orzechów włoskich
  • 100 g liści bazylii, świeżych
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pozbawioną ziaren papryczkę chilli, rozdrobnić 2s/obr.8.   Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia.

  2. Dodać parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8s/obr.8.

  3. Dodać oliwę i sól, wymieszać 20s/obr.3.


  4.  

Porady

Smaczny dodatek do makaronów, sałatek, ryby lub grilowanego chleba. Można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PESTO CHILLI

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?