Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 0min
porcja/porcje/porcji
25 słoik/słoiki/słoików
Poziom
--

Składniki

na przykład ciasto• 4,5 kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

  • 60 gramów soli
  • 1000 gramów przecieru pomidorowego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziela angielskiego
  • 1 glówka czosnku
  • 50 gramów cukru
  • 250 gramów oleju
  • 4500 gramów papryki czerwonej , oczyścić z gniazd
  • 200 gramów papryki chilli

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Pasta paprykowa
  1. ·          1/4,5  kg papryki czerwonej , oczyścić z gniazd

    ·        plus 15 dag papryki chilii

    rozdrobnić 3-4 sekund  pozycja 4-5  porcjami

    2/

    Gotować na wolnym ogniu około godziny

    3/

    Dodać 1 litr przecieru pomidorowego

    Gotować 10-15 minut

    4/

    Dodać liść laurowy  i ziele angielskie, 1 wyciśniętą główkę czosnku

    Gotować 25 minut wlać do słoików

    5/

    Pasteryzować 10 minut.

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PASTA PAPRYKOWA Proszę wpisać nazwę przepisu

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy