thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
2h 50min
Czas całkowity
3h 50min
porcja/porcje/porcji
16 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni

Składniki

przepis na szarlotke babumi

  • 90 gramy smalcu
  • kostki kostka masla
  • 3 kromka szklanki mąki
  • 6 łyżek cukru pudru
  • 4 łyżki zimnej wody

skladniki na mase jablkowa

  • 2 kawałki kg, jablek kwasnych
  • 4 łyżki cukru
  • 1 porcji cukru waniliowego
  • 1 płaskiej łyżeczki cynamon, mielony
  • 1 łyżeczek soku z cytryn
  • 1 łyżki mąki ziemniaczanej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    make przesiewamy,dodajemy make,cukier,sol,pokrojone w kosteczke maslo smalec i wode mieszamy za pomoca kopystki 30-35 s/obr.5
  1. 2.wyjac ciasto splaszczyc na placek i wlozyc do lodowki na 1 h. 3przygotowujemy jablka;obieramy ze skorki i rozdrabniamy 1kg 5s/obr.4 przekladamy do miski to samo robimy z pozostalalym kg jablek.laczymy razem skrapiamy sokiem z cytryny,przekladamy do czystego naczynia ustawiamy 10-15 min temp.100 obr.2,5 po zagotowaniu dodac cukier,cynamon,cukier wanilowy mieszamy 5s/obr,1 studzimy,po tym dodajemy make ziemniaczana.rozgrzewamy piekarnik do tem,190 blache smarujemy odrobina masla ciasro wyjmujemy z lodowki dzielimy na dwie czesci rownomiernie rozprowadzamy na blasze.na ciescie rozkladamy jablka i posypujemy kawalkami drugiego ciasta pieczemy przez 1 godz,po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem,,zycze smacznego

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

przepis na szarlotke babumi

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?